Voedselvervoer naar Azië

Internationaal voedseltransport

Voedsel vervoeren in koelcontainers is wereldwijd zeer gebruikelijk. Veel voedsel komt naar Europa vanuit Amerika, Azië en Afrika. Ook in de tegenovergestelde richting wordt voedsel vervoerd in containers, bijvoorbeeld naar Azië. Door de groeiende economieën van de ex Sovjet Unie is het transport per zee de laatste jaren enorm gestegen. Ook de toenemende urbanisatie en verbeterde infrastructuur in heel Azië speelt hier een rol in.

Kwaliteit

Containervervoer vraagt een technisch geavanceerd systeem waarbij bijvoorbeeld koeling zeer belangrijk is maar ook de controle van de luchtkwaliteit, ventilatie en vochtigheid. Reefer containers zijn hier zeer geschikt voor doordat elke container regelbaar is. Je kunt de koelcontainers  huren bij Dawson Rentals.

Het is gezien de voedselveiligheid belangrijk dat voedsel op een verantwoorde en gecontroleerde manier vervoerd wordt maar ook de kwaliteit van het voedsel mag niet negatief beïnvloed worden. Kip en vis kan zonder veel problemen bevroren worden maar rundvlees wordt vaak gekoeld vervoerd om smaak en kwaliteit te behouden. Ook kaas wordt gekoeld vervoerd en is een makkelijk exportproduct.

Export uit Nederland

Uit Nederland gaan uien, tomaten en fruit maar ook koekjes de hele wereld over en dus ook naar Azië. Vruchten als appels gaan door met hun rijpingsproces. Consumenten willen natuurlijk graag fruit dat goed aanvoelt, er mooi uitziet en precies de juiste graad van rijping en een goede smaak heeft, ook al komt het van de andere kant van de wereld, of juist daarom.
De overheid heeft regels over containervervoer naar het buitenland opgesteld.