bangkok

Vakantie in Bangkok

Bangkok is een van de grootste steden van Zuidoost Azië, en een van de beste en populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Het is de hoofdstad van Thailand en de officiële naam van de stad is “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”, in het Thais vaak afgekort tot Krung Thep.

En niet alleen de naam van de stad is exotisch: Bangkok is in vrijwel alles totaal verschillend van Nederland. Dit maakt het tot een prachtige en avontuurlijke bestemming, die aan iedereen aan te raden is.

De reis

Voor je in Bangkok bent, moet je wel een behoorlijke vliegreis afleggen. Bangkok vliegtickets vanaf Schiphol bestel je via KLM, waarbij de vlucht zo’n 11 uur duurt. Het vliegveld waar je aankomt, genaamd Suvarnabhumi Airport, is via de Airport Rail Link verbonden met het centrum van Bangkok. Deze hogesnelheidstrein doet er tussen de 24 en 13 minuten over om het centrum te bereiken, afhankelijk van het soort trein (City Line of Express). Uiteraard kun je ook een taxi nemen, die je rechtstreeks naar je hotel kan brengen.

Wat te doen?

Als je dan in Bangkok bent aangekomen, wat is er dan allemaal te doen in de stad? Te veel om op te noemen. Zo kun je bijvoorbeeld een van de parken en dierentuinen bezoeken, of de musea en de tempels. En Bangkok is ook een echte winkelstad. Vooral een bezoek aan de tempels is ten zeerste aan te raden. Het boeddhisme is een erg belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur, en het bezoeken van de tempels is een indrukwekkende en inspirerende manier om een echte Thaise belevenis te hebben in deze wereldstad.

Een bezoek aan Bangkok is vaak het begin van een vakantie in Thailand, maar ook in de stad op zich is meer dan genoeg te beleven om een vakantie mee te vullen.

Plaats een reactie

− 1 = 1