Toerisme in Azië neemt toe

Gelukkig neemt de interesse in allerlei Aziatische bestemmingen elk jaar verder toe. Tussen 2000 en 2012 verdubbelde in deze regio het aantal toeristen van 110 naar ruim 225 miljoen. Beperkte de aandacht zich voorheen nog tot Thailand, Turkije en Indonesië, tegenwoordig zijn in Zuid-Oost Azië ook minder bekende landen als Vietnam, Cambodja, en Myanmar volop in opkomst. En terecht. In dit werelddeel vind je alles wat je toeristenhartje begeert. Schitterende natuur met een ongekende flora en fauna, authentieke culturen, moderne en historische plaatsen en dat alles in een ambiance van veiligheid en een zeer goedkoop kostenplaatje.

De bestemmingen
Aziatische bestemmingen boekten in 2012 wederom veel meer toeristen. Myanmar (+26%), Cambodja, Thailand (beide +20%) en Vietnam (+19%) spanden de kroon. Thailand kon in 2012 zelfs 3 miljoen extra toeristen verwelkomen. Naast de rondreizen, wordt in dit land de georganiseerde strandvakantie ook steeds populairder. Was het tot nu toe vooral Phuket, dat in het middelpunt van de aandacht stond, in sneltreinvaart worden andere bestemmingen voor deze toeristische markt klaargestoomd. De witte zandstranden van Krabi en Koh Chang en het kokosnoteneiland Koh Samui bieden inmiddels vergelijkbare faciliteiten.

Manier van reizen
In sommige landen is de rondreis mateloos populair. Voorbeelden hiervan zijn Thailand, Indonesië, Maleisië en Vietnam. In enkele weken doorkruis je die landen en bezoek je alle interessante plaatsen die zo’n land heeft te bieden. Je verplaatst je georganiseerd in een groep per bus, trein en binnenlandse vluchten en overnacht in luxe accommodaties waar je kennismaakt met de onovertroffen Aziatische dienstverlening. Voor het boeken van vliegtickets wordt veelal gebruik gemaakt van vergelijkingssites zoals Tix.nl of rechtstreeks bij de airlines.
Ook georganiseerde zonvakanties naar Thailand, en de laatste tijd ook naar Vietnam, winnen aan belangstelling. Zonzekerheid, luxe, prijs en de hoge kwaliteit van dienstverlening zijn hier debet aan.
Ook zijn er nog steeds veel toeristen die de voorkeur geven aan een echte avontuurlijke backpackreis, waarbij, met de lonely planet in de hand, het land al liftend of met het plaatselijke openbaar vervoer wordt doorkruist. De wat ouderen doen dat via een ‘fly en drive’, of door van dag tot dag hun vervoer en verblijfplekken te organiseren.