Thailand, een indrukwekkend vakantieland

Er zijn veel redenen om Thailand tot je volgende vakantiebestemming te kiezen. Bijvoorbeeld het tropische weer, dat van november tot en met maart heerlijke omstandigheden biedt voor fantastische vakanties. Maar ook de traditionele cultuur van de bergvolkeren in het noorden en de indrukwekkende pagodes, zijn een goede reden. En de natuur en het rijke dierenleven zullen je zeker onvergetelijke momenten opleveren.

Strandvakantie
Phuket is sinds jaren een bekende bestemming in Thailand. Maar inmiddels zeker niet meer de enige strandplaats. Zeer de moeite waard is ook het prachtige kokosnoteneiland Koh Samui. Met zijn schitterende Chaweng Noi strand aan een diepblauwe zee, en zijn gezellige uitgaansgelegenheden, is deze plaats hard bezig Thailands nummer 1 onder de strandvakanties te worden.

Bergvolkeren in het Noorden
Een rondreis door Thailand brengt je gegarandeerd voor een bezoek naar een van de bergvolkeren. Met hun tradities en gastvrijheid zijn ze een echte toeristische trekpleiter geworden. Zo vormen de Karen de grootste bergstam in het Noorden van Thailand. Ook de Padaung, beter bekend als het langnekkenvolk, behoort tot deze stam. Ze wonen in Mae Hong Son, te bereiken via een spectaculaire vaartocht met zogenaamde longtailboats. Bij de vrouwen worden, reeds op jonge leeftijd, steeds meer ringen blijvend rond de nek bevestigd, waardoor die steeds langer wordt.

Op de olifant de natuur in
In tegenstelling tot de Afrikaanse olifant, is de Aziatische olifant heel geschikt als werk- of rijdier. Net ten noorden van Chiang Mai ligt Lampang, een olifanten verzorgcentrum, waar dit allemaal goed kan worden bekeken. Daarbij is het fijn te merken dat de olifanten in dit centrum perfect verzorgd worden. Je ziet hier hoe olifanten hun enorme krachten gebruiken bij hun werk in de bosbouw. Ook maak je op hun rug een tocht door de rivier en door de jungle. En ervaar je hoe ze kunnen genieten als je ze als dank wat bananen geeft.

Bangkok, een interessante hoofdstad
Los van een bezoek aan de schitterende Koninklijke paleizen, de indrukwekkende Bhumibol brug of aan een van de vele heiligheden, is het toch vooral het traditionele stadscentrum waar je in Bangkok van de ene in de andere verbazing valt. Een eindeloze reeks smalle straatjes met winkeltjes, eettentjes en kleine plaatselijke markten. Een mooie manier om dit alles te ervaren is per fiets. En dat kan op zijn Nederlands. Co van Kessel organiseert al meer dan 30 jaar de meest verrassende fietstochten in deze mystieke stad.