Op reis naar Hong Kong

Hong Kong is een prachtige plek om op vakantie te gaan. De vliegreis duurt ongeveer 10 uur en is zonder risico. Je kunt vaak rechtstreeks van Amsterdam (Schiphol) naar Hong Kong vliegen.

Hong Kong heeft maar liefst meer dan 7 miljoen inwoners. Officieel wordt Hong Kong: Speciale Bestuurlijke Regio Hongkong van de Volksrepubliek China genoemd.
In de zomer is het in Hong Kong erg warm en dus niet het ideale vakantieweer. Daarom wordt er aanbevolen om naar Hong Kong te reizen in april, mei, september of oktober. Hiermee voorkom je dat je in de hitte zit, of dat het te koud is.

Taal/klimaat
Helaas heeft Hong Kong ook een tyfoonseizoen waarbij erge stormen voorkomen. Deze zijn vaak in mei tot november. In de winter is de gemiddelde temperatuur in Hong Kong 10 tot 20 graden, en in de zomer 15 tot 35 graden. In Hong Kong zijn veel prachtige stranden en mooie natuur om te wandelen of te fietsen. Een ideale vakantie om lekker uit te rusten.

Gelukkig wordt er in Hong Kong veel Engels gesproken waardoor je je weg gemakkelijk kunt vinden. Een visum is niet nodig als je voor korter dan 3 maanden naar Hong Kong gaat. Let er wel op dat je paspoort nog een maand geldig is vanaf het moment dat je weg gaat uit Hong Kong.