Regels voor import uit Azië

Voor de invoer van import uit Azië gelden er bepaalde regels die streng nageleefd dienen te worden. Doe je dat niet, dan loop je de kans om een hoge boete te krijgen. En daar zit je als ondernemer zeker niet op te wachten. Daarom wat meer informatie over de regels die er gelden met betrekking tot import uit Azië.

Populaire import

Import uit Azië is erg populair omdat het erg winstgevend is en interessant om te ontdekken, maar dat brengt tegelijkertijd ook een aantal risico’s met zich mee. Door bewust te zijn met betrekking tot veiligheidsrisico’s kun je risico’s beperken. Er zijn verschillende organisaties die zich bezig houden met deze veiligheidsrisico’s. Er zijn zelfs trainingen voor te volgen.

Tips met betrekking tot import uit Azië

Voordat je producten importeert vanuit Azië, is het verstandig om te bekijken of desbetreffende producten aan de wetgeving en regels voldoen. Eisen zijn terug te vinden in de Warenwetbesluiten. Daarnaast kun je ook samples opvragen van de producten die je wilt importen vanuit Azië. Als je heel veel producten gaat importeren, dan kan een zeecontainer van pas komen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Balktrade voor zeecontainers. Wanneer je een container met producten importeert vanuit Azië, dan zal er een gasmeting van een container plaats vinden. Deze gasmeting bepaalt of de container het land mag worden binnen gelaten of niet.

Kosten bij de grens

Voor import uit Azië boven de €22,00 per verzending dienen altijd douanekosten betaald te worden. Over pakketten met een waarde tussen de €22,00 en €150,00 dient 21% omzetbelasting betaald te worden. Kosten voor de douane worden in rekening gebracht bij alles wat meer waarde heeft dan €150,00. Daarnaast moet er ook de 21% aan omzetbelasting betaald worden. Houd daar altijd rekening mee. Laat het je echter niet ontmoedigen en bestel gerust je favoriete producten of kleding vanuit Azië.