new delhi

Ontdek het wereldse New Delhi

Veel mensen denken bij New Delhi, India al snel aan de Taj Mahal. Maar wist je dat dit prachtige monument niet eens in de hoofdstad van India ligt? De Taj Mahal ligt in Agra, op een paar uur rijden van New Delhi. De hoofdstad heeft nog veel meer te bieden, veel meer dan mensen vaak denken. Wat dacht je van alle kleurrijke curry’s of de diverse mensen?

Avontuur

Een tripje door New Delhi is een waar avontuur. India opzich is al een heel gevarieerd land. Veel mensen zien het als de absolute must om eens naar toe te gaan, maar tevens als één van de meest heftige landen om door te reizen. Hoe dit kan? India is heel divers: het kent zowel veel armoe als rijkdom en is nog ingedeeld in kasten. Het is zo’n ander land dan ons eigen kikkerlandje: de cultuur is totaal het tegenovergestelde. In een stad als New Delhi zie je de diverse culturen samenkomen. Omdat er meer toerisme is dan in andere steden in het land zie je veel bedelaars in de stad.

Diversiteit

Toch is New Delhi ook aardig westers. De straten in de binnenstad, Chandi Chowk, zijn sinds een aantal jaren verhard en er zijn veel restaurantjes te vinden met pizza’s en pasta. Toch is het het leukst om in deze stad naar een echte Indiër te gaan met lekkere echte Indiase curry’s. Overal op straat zie je koeien, ze zijn heilig en liggen lekker te rusten in de zon. De stad is gezegend met prachtige monumenten en parken, zoals The Lodi Gardens en de Lotus Tempel. In Chadni Chowk zijn veel betrouwbare ho(s)tels te vinden. Vanaf deze plek kun je ook gemakkelijk de trein pakken naar andere prachtige steden in het land. Ontdek New Delhi zelf!

Plaats een reactie

− 3 = 1