himalaya

Hiken in de Himalaya

Voor velen is het een droom: een trektocht maken door de gebergtes van de Himalaya. Lange wandelingen met prachtige uitzichten, vriendelijke locals en fijne verblijven. Toch is deze droom gemakkelijker waar te maken dan de meeste mensen denken. Daarnaast is het een echte must om te doen. Wanneer je bijvoorbeeld in Nepal op reis bent, is het eenvoudig om een toegangspas te halen.

Diverse trekkings

Veel mensen denken dat je meteen de Mount Everest, het hoogste stukje van de Himalaya, moet beklimmen als je een dergelijke hike gaat doen. Dat is absoluut niet waar, er zijn veel meer prachtige routes om te wandelen. De één is uiteraard wat zwaarder dan de ander en sommige hikes vergen uiteraard de nodige conditie. Het is handig om een beetje geoefend te hebben met wandelen wanneer je aan een intensieve wandeltocht begint.

Je moet er tijdens een tocht voor zorgen dat je alles op je eigen tempo doet. Zo kan je optimaal genieten van de prachtige omgeving en de adembenemende uitzichten en zo put je je lichaam ook niet helemaal uit. Wanneer je bijvoorbeeld vanuit Nepal start, is er een tocht van maximaal vijf dagen waarbij je op het hoogst 3200 meter bent. Dit is de meest ‘simpele’ trekking die je kunt boeken.

Reisgezelschap

Je kunt er voor kiezen om alleen of samen met een reisgenoot op pad te gaan, maar je kunt ook een gids en een drager meenemen. De laatstgenoemde zal gedurende trektocht je bagage dragen. Bij de minder zware tochten is het aan te raden om zelf je bagage te dragen, je neemt immers niet zoveel mee, het scheelt je geld en anderen hoeven niet jouw spullen te dragen. Bij tochten naar de top is een drager absoluut aan te raden.

Plaats een reactie

2 + 2 =