Het avontuur in Aziatisch Vietnam

Reizen door Azië is een avontuur, een ontspanning en een feest tegelijkertijd. Een van de mooiste landen in die streek is toch wel Vietnam. Wat een heerlijke cultuur. Met mensen, die het lang niet zo goed hebben als wij, maar o zo gelukkig en tevreden zijn en iedereen het zijne gunnen. Een gebied ook vol met mooie natuur, historische plekken en interessante steden. Een groot uitgestrekt land vol variatie.

Het noorden van Vietnam
In het uiterste noorden, tegen de grens met China, tref je nog authentieke bergdorpen. Hier kun je genieten van uitgestrekte rijstvelden in terrassen en van prachtige wandelingen in ongerepte natuur. Ook de dorpjes zijn een bezienswaardigheid met hun gezelligheid, hun eenvoud en hun geuren en kleuren. Hanoi is een van de mooiste en interessantste steden in Azië. Bezoek in Hanoi zeker ook Ho Chi Minh’s Mausoleum en de oudste pagode in het land, de Tran Quoc Pagode. Flaneer gezellig door het oude centrum met wel 40 smalle en sfeervolle winkelstraatjes en vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het traditionele ‘Thang Long PoppenTheater’. Boek voor een ontspannen avontuur een meerdaagse cruise op een luxueus zeilschip naar Halong Bay met zijn 1969 kalkstenen eilandjes en een eendaagse trip naar de Parfum Pagode in de bergen.

Het zuiden van Vietnam
In het zuiden zijn, rondom de oude hoofdstad Saigon, prachtige bestemmingen voor een of enkele dagen. Zoals een meerdaagse boottocht op de Mekong Delta en maak kennis met de lokale Vietnamese leefstijl. Of bezoek de vroegere tunnels waar je kunt zien hoe de Vietcong in de oorlog onder de grond leefde waarvoor hele steden, inclusief scholen en kerken, in kilometers lange tunnels werden uitgegraven. Laat je in Saigon rondrijden per fietstaxi en geniet van de levendigheid in het centrum van deze stad. Bekijk de Kathedraal (een welkom punt van rust) en bezoek ’s avonds zeker de Opera van Saigon.