Handelsland China

Groeiende economie
China is op het gebied van industrie en productontwikkeling een belangrijk land. Hoewel het China politiek en economisch gezien niet altijd voor de wind is gegaan, is het een land dat steeds belangrijker wordt op het internationale vlak.

Grote productie – grote behoefte aan grondstoffen
Veel producten worden in China gemaakt. Dat heeft te maken met de lage lonen die Chinese arbeiders uitbetaald krijgen voor een producten. Ook heeft het wellicht te maken met de Chinese mentaliteit. Chinezen staan erom bekend dat ze bereid zijn hard te werken en dat ze een sterk plichtsbesef hebben. Dit is natuurlijk maar een stereotype, maar het is tegelijkertijd een mentaliteit die van generatie op generatie is doorgegeven en wellicht toch aanwezig is in de Chinese cultuur.

Goedkope productie
Omdat in China goedkope productie van veel voorwerpen mogelijk is, is er veel import vanuit China. China importeert veel grondstoffen, en exporteert veel producten. Die producten variëren van technologie van grote merken als Apple, tot namaakproducten. China staat immers bekend om de vele namaak die er vandaan komt. Telefoons, GPS-systemen, computers, voor ieder groot merk is er wel een goedkopere Chinese tegenhanger.

Technologische hoogstandjes
China is echter meer dan het land van goedkope productie en namaak artikelen. China staat ook bekend om de revolutionaire nieuwe technologie die er vandaan komt. Veel innovaties op het gebied van software en hardware komen uit China. Ook allerlei ingenieuze apparaten zijn in China uitgevonden; zo is China een belangrijke producent en innovator op het gebied van zonne-energie en windenergie.

Doordat China zo’n grote producent is van zo’n uiteenlopende productie is China een belangrijk handelsland. Iedereen heeft wel “made-in-China”-producten in huis. En we mogen daar gerust blij om zijn, want de Chinese industrie levert mooie producten.

Plaats een reactie

8 + 2 =