Een Japanse vijver aanleggen

Tuinen hebben altijd iets speciaals. Zo ook de tuinen in Japan. Een Japanse tuin moet vooral rust en harmonie uitstralen. Dat heeft alles te maken met de beplanting. En die karakteristieke beplanting is vaak terug te vinden bij een Japanse vijver. Maar hoe kun je nu een Japanse vijver het beste aanleggen? Hierbij een aantal tips die je daarbij verder kunnen helpen.

De beplanting

De beplanting rondom een Japanse vijver is van groot belang. Het is namelijk belangrijk dat er niet altijd bloei aanwezig is, omdat de harmonie dan verstoord zou kunnen worden. In het voorjaar mag echter alles in bloei staan. Dat is prima tot stand te brengen door bijvoorbeeld voorjaarsbloeiers in de tuin te planten, die maar een kleine tijd ook daadwerkelijk bloeien. Het belangrijkste aspect van de tuin zelf is dat je er van kunt genieten, houd dat altijd voor ogen.

japanse vijver
Voorbeeld van een Japanse vijver – bron

De Japanse vijver

De Japanse vijver is natuurlijk de centrale plek waar alles om heen gebeurd. Het is geen vierkante of rechthoekige vijver, maar juist heel natuurlijk aangelegd. Met een Aziatische koivijver aanleggen is het belangrijk om daar rekening mee te houden. En juist omdat de verbinding met en de nabootsing van de natuur volledig centraal staat in de Japanse tuin, zul je dat niet uit het oog moeten verliezen. Uiteindelijk zul je verrast zijn door het resultaat en genieten van al het leven dat de Japanse vijver zal voortbrengen in de toekomst!