De Aziatische keuken

De Aziatische keuken

Onder de Aziatische keuken, verstaan we de keuken van het verre Oosten. Hoewel er onderling nog verschillen zijn, zijn rijst en vis vaak terug te vinden in de typische gerechten van de streek.
Mijn drie favoriete Aziatische keukens licht ik met plezier verder voor je toe.

De Chinese keukenasiacompass

De Chinese keuken is één van de meest veelzijdige keukens die je in Azië vindt. Dit is vooral te danken aan de grootte van het land en verschillende invloeden en culturen die je er kan vinden. In het oosten van China vormt rijst de basis, in het noorden vind je dan weer vooral tarwe terug.

De maaltijden worden meestal bereidt aan de hand van roerbakken, frituren of wokken. De Chinese keuken dankt zijn typische smaak aan de smaakmakers die gebruikt worden, zoals deze:

  • Sojasaus
  • Gember
  • Koriander
  • Knoflook
  • Hoisinsaus

De Indische keukenasiacompass2

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat de Indische keuken verschilt van de Indonesische keuken. Toch kunnen deze niet los van elkaar gezien worden, aangezien de smaken vaak in elkaar overvloeien. Dit zijn enkele voorbeelden van typische Indische gerechten:

  • Zwartzuur
  • Risolles
  • Indische rijsttafel
  • Ajam Kodok
  • Gevulde koolrolletjes
  • Udang Wotiap
  • Sop kacang polong
  • Ajam masak mosterd

Koreaanse keukenasiacompass3

De Koreaanse keuken is een relatief eenvoudige keuken. Hier worden vooral rijst, tofu, groenten en zeewier gebruikt. Eigen aan een Koreaanse maaltijd is dat deze steeds vergezeld worden door een groot aantal bijgerechten.