Checklist voor een vakantie naar China

Ga je op vakantie naar China en wil je goed voorbereid op reis gaan? Dan kun je niet zonder een goede checklist. Om je hierbij te helpen, hebben wij een aantal handige tips en een checklist voor je samengesteld.

Welke vaccinaties heb je nodig?

Vanuit de GGD en reisorganisaties worden een aantal inentingen aangeraden wanneer je een vakantie boekt naar China. Ga je 2 weken of langer naar China, laat je dan inenten tegen buiktyfus. Daarnaast wordt alle reizigers aangeraden zich in te laten enten tegen DTP. Datzelfde geldt ook voor Hepatitis A. Kom je uit China? Dan zul je je verplicht moeten laten inenten tegen gele koorts.

Een reisvergunning aanvragen

ChinaWanneer je op reis gaat naar China, dan heb je een visum nodig. Er zijn een aantal stappen die je moet nemen om in het bezit te komen van een toeristenvisum. De aanvraag voor dit belangrijke papiertje gaat via het China Visa Application Service Center in Den Haag. Na uitgifte van het formulier heb je 90 dagen de kans om China binnen te komen.

Vind een geschikte koffer voor een reis naar China

Bij een reis naar China hoort natuurlijk een goede koffer. Er zijn diverse soorten koffers waar je uit kunt kiezen,  bijvoorbeeld bij Bagageonline. Zorg dat de koffer goed afgesloten kan worden en vermeld belangrijke gegevens aan het label op je koffer, zodat deze altijd teruggestuurd kan worden mocht hij kwijt raken.

Een handige checklist

Wat is een reis naar China zonder een handige checklist? Hier volgen de belangrijkste zaken die je bij je moet hebben:

  • Paspoort
  • Pasje zorgverzekering
  • Kopie reisgegevens
  • Contant geld (Chinese Yuan)
  • Medicijnen
  • Vertaalcomputer Chinees
  • Reisstekker

Is alles gereed? Dan kun je gaan genieten van een mooie vakantie in China!