Boek een rondreis door Noord-Korea

Noord-Korea is niet een voor de meest hand liggende vakantiebestemming, maar elke liefhebber van Azië zal een bezoek aan dit fascinerende land zeker waarderen. Hoewel Noord-Korea nog volop in het teken staat van het communisme, wil dat niet zeggen dat er in het land niets te beleven is.

De belangrijkste kenmerken van Noord-Korea
Noord-Korea wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap, prachtige watervallen, talloze rivieren en schitterende stranden. Verder zijn er een aantal mooi tempels te bezichtigen en is een bezoek aan een van de vele collectieve boerderijen zeker aan te raden. Daarmee heeft Noord-Korea veel meer te bieden dan alleen een socialistisch en communistisch regime.

De mooiste bezienswaardigheden van Noord-Korea
Het Mansudae Grand Monument is een attractie in Noord-Korea die je gewoon moet bezoeken. Het is een bronzen beeld van 20 meter hoog en is gebouwd ter ere van Kim II-Sung, premier van 1948 tot 1972. Sinds 2012 staat ook zoon Kim Jong-il als bronzen beeld naast zijn vader.

De Arch of Triumph kennen ze in Noord-Korea ook. Alleen is deze in Noord-Korea 10 meter hoger dan in Parijs. Totaal bestaat het bouwwerk uit 25.550 stenen. Uiteraard gerefereerd aan het leven van Kim II-Sung.

Boek een georganiseerde reis en ervaar Noord-Korea
Wanneer je een reis boekt naar Noord-Korea, kun je dit het beste doen via een georganiseerde reis. Het land is niet voor iedereen even gemakkelijk toegankelijk. Bovendien biedt een reisorganisatie meer veiligheid en zekerheid tijdens je verblijf in dit land.

Over Noord-Korea verschijnen regelmatig nieuwsberichten in de media en deze zijn niet altijd even positief. Toch is het een aanrader om je eigen verhaal te schrijven over dit land en dit kun je alleen doen door je vakantie in Noord-Korea door te brengen.