Apart eten in Azië

Azië staat niet alleen bekend om haar bijzonder mooie gebieden, maar ook om het vreemde eten. Soms ben je dapper genoeg om het te eten maar af en toe laat je het toch liever staan. Wat dacht je van salamanders? Of een ei waar nog een embryo in zit? Lopen de rillingen je al over je rug? We nemen je mee op een voedselreis door Azië zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Verschillende delicatessen
In Filipijnen eten ze het als lekkernij. Het land staat dan ook bekend om de zogeheten balut: een bevrucht eendenei met een bijna volledig ontwikkeld embryo. Deze hartige snack zie je vooral veel terug op straat: tientallen kraampjes verkopen deze delicatesse. Veel Filipijnen eten het vooral ’s nachts als snack na een nacht stappen of drinken. Durf jij het aan?

In Nederland zijn er genoeg mensen die lever eten, maar wat dacht je van een koeienlong? In Maleisië eet men dit vaak als bijgerecht bij de rijst. In India en Pakistan gaan ze nog een stapje verder: daar eet men bijna alles van een geit. Een hapje geitenhersenen? Geen probleem! Ook de kop, de maag, de testikels en de poten worden met alle liefde opgediend.

Gek gezicht: gefrituurde spin
In meerdere Aziatische landen zul je salamanders en sprinkhanen op de markt of in de het plaatselijke restaurant vinden. Ze worden meestal geserveerd als een saté en het wordt gezien als een echte lekkernij. Als daarbij je het kippenvel al op de armen staat, moet je eens naar Cambodja gaan. Daar eten ze gefrituurde spin! Ook hebben ze in dit land een heuse tarantulacocktail. Dit is een drankje gemaakt van rijstewijn, spinnendarmen en nangafruit. Dit drankje zou goed zijn voor je hart, maar of het daadwerkelijk ook zo lekker is…