Op vakantie naar Jordanië

Jordanië ligt in het hart van het Midden-Oosten en is een prachtige plek om naar toe te gaan op vakantie. In dit land leven Joden, christenen en moslims zonder problemen naast elkaar. Daarnaast heeft het land een aantal mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn.

Jordanië heeft een Mediterraans klimaat. Dat betekent dat je kunt genieten van een aangename temperatuur tijdens je vakantie. Je kunt het beste in het voorjaar of herfst Jordanië bezoeken. De zomers zijn namelijk erg heet en de winters zijn koud en nat.

De Dode Zee en Rode Zee

Wanneer je Jordanië bezoekt, dan moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan de Dode Zee. Je kunt hier uitstekend drijven. Voor vrouwen is het geen probleem om een bikini te dragen op deze plek.

Ook de Rode Zee is fijn om ervaren te hebben. In dit water kun je uitstekend snorkelen. Je kunt met een bootje naar mooie stukken koraal worden gebracht, waar je de mogelijkheid hebt om de veelkleurigheid en schoonheid van de koraalriffen zelf te bekijken.

Petra

Petra is een prachtig stadje dat je absoluut bezocht moet hebben. Het is een van de 7 wereldwonderen. Je loopt eerst door een lange kloof en dan opeens verschijnt er een imposant bouwwerk in de rotsen. Het is een prachtig bouwwerk dat je zeker niet snel zult vergeten.

Dana Nationaal Park

Het Dana Nationaal Park is een aanrader wanneer jij je vakantie doorbrengt in Jordanië. Je treft hier onder andere rotsen aan in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld in de kleuren roze, blauw en geel. Je kunt ervoor kiezen om hier te overnachten. Het tentenkamp ligt ver van de bewoonde wereld, waardoor het heel stil is in de nacht. De sterren aan de hemel zorgen daarnaast voor een stukje magie op aarde.

De mooie plekjes van Israël

Op vakantie naar  Israël

Israël is een land in Azië en ligt in het Midden-Oosten. Hoewel het er vele jaren onrustig is geweest vanwege de talloze conflicten tussen Israëlische en Palestijnse troepen, is het de laatste jaren erg rustig in Israël. Wanneer je bent opgegroeid in een gelovige omgeving, dan mag een bezoek aan dit land eigenlijk niet ontbreken op je bucket list. Het is een enorm fascinerend land met veel mooie plekjes.

Jeruzalem

Jeruzalem is natuurlijk het hart van Israël en je kunt daar prima een aantal dagen doorbrengen. Denk dan bijvoorbeeld de Klaagmuur of de Heilige Grafkerk. Een indrukwekkende bezienswaardigheid kom je tegen in Yad Vashem. Hier worden de slachtoffers van de Holocaust herdacht. Ook heb je de mogelijkheid om de Via Dolerosa te lopen. Dit is de route die Jezus heeft gelopen toen hij gekruisigd werd 2.000 jaar geleden.

Tel Aviv

Geef je de voorkeur aan een moderne vakantie? Dan kun je het beste een mooie trip boeken naar Tel Aviv. Dit is een van de modernste steden van Israël. Het is daarnaast ook een geëmancipeerde stad. De mensen die hier wonen zijn erg vooruitstrevend. Tel Aviv staat daarnaast ook bekend om de grote feesten die er worden georganiseerd. Er treden veel wereldberoemde DJ’s op. Daarnaast is het ook een prima plek om aan het strand te liggen.

Bezoek de verschillende markten

Wat je zeker ook mee gemaakt moet hebben is een bezoek aan de markt. In zowel Jeruzalem als Tel Aviv kun je uitstekend slagen op een markt. Je kunt er veel handgemaakte producten aanschaffen, maar ook design kleding kom je er tegen. Na een drukke dag op de markt in Jeruzalem kun je prima een bezoekje brengen aan de Botanische tuinen van Jeruzalem. Ideaal om tot rust te komen!

Een reis naar Laos

Typische kenmerken van Laos

Voor een mooie en indrukwekkende reiservaring kun je prima een reis boeken naar Laos. Het is een enorm fascinerend land. Dit komt niet alleen vanwege de prachtige natuur, maar vooral ook vanwege de zeer vriendelijke en gastvrije bevolking. Natuurlijk mogen ook de monniken in fel oranje kleding niet ontbreken. Wie kent ze niet? Laos is het land van de mysteries, tempels en verschillende mooie steden.

Luang Prabang

Wanneer je een trip maakt naar Laos, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker bezocht moet hebben. Het belangrijkste hoogtepunt is Luang Prabang. Het is een charmant stadje dat nog veel kenmerken met zich mee draagt uit de koloniale tijd van Frankrijk. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo is er een avondmarkt in dit plaatsje te vinden, maar je kunt ook een tocht maken over de rivier de Mekong.

De tempels van Luang Prabang

Luang Prabang staat natuurlijk ook bekend om de grote hoeveelheid tempels die er te vinden zijn. Een aantal belangrijke tempels die je er kunt vinden zijn Phu si, Wat Xieng Thong en Wat Wisunalat. Ze liggen dichtbij elkaar en je kunt ze het beste bezoeken per fiets, of gewoon te voet. Een indrukwekkende ervaring die je niet snel zal vergeten.

Diverse uitstapjes in Laos

Op ruim 30 kilometer afstand van deze plaats liggen de watervallen van Kuang Si. Dit zijn prachtige watervallen waar je eveneens uitstekend in kunt zwemmen. Wanneer je liever wilt fietsen of wandelen, dan kan dit uitstekend in Luang Nam Tha. Dit wordt ook wel het Mekka voor ecotoerisme genoemd. Wil je graag kennis maken met de lokale bergbevolking? Dan kan dit in Muang Sing. Dit stadje is te vinden aan de grens van Laos en China.

De Aziatische keuken

Onder de Aziatische keuken, verstaan we de keuken van het verre Oosten. Hoewel er onderling nog verschillen zijn, zijn rijst en vis vaak terug te vinden in de typische gerechten van de streek.
Mijn drie favoriete Aziatische keukens licht ik met plezier verder voor je toe.

De Chinese keukenasiacompass

De Chinese keuken is één van de meest veelzijdige keukens die je in Azië vindt. Dit is vooral te danken aan de grootte van het land en verschillende invloeden en culturen die je er kan vinden. In het oosten van China vormt rijst de basis, in het noorden vind je dan weer vooral tarwe terug.

De maaltijden worden meestal bereidt aan de hand van roerbakken, frituren of wokken. De Chinese keuken dankt zijn typische smaak aan de smaakmakers die gebruikt worden, zoals deze:

 • Sojasaus
 • Gember
 • Koriander
 • Knoflook
 • Hoisinsaus

De Indische keukenasiacompass2

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat de Indische keuken verschilt van de Indonesische keuken. Toch kunnen deze niet los van elkaar gezien worden, aangezien de smaken vaak in elkaar overvloeien. Dit zijn enkele voorbeelden van typische Indische gerechten:

 • Zwartzuur
 • Risolles
 • Indische rijsttafel
 • Ajam Kodok
 • Gevulde koolrolletjes
 • Udang Wotiap
 • Sop kacang polong
 • Ajam masak mosterd

Koreaanse keukenasiacompass3

De Koreaanse keuken is een relatief eenvoudige keuken. Hier worden vooral rijst, tofu, groenten en zeewier gebruikt. Eigen aan een Koreaanse maaltijd is dat deze steeds vergezeld worden door een groot aantal bijgerechten.

Een Japanse vijver aanleggen

Tuinen hebben altijd iets speciaals. Zo ook de tuinen in Japan. Een Japanse tuin moet vooral rust en harmonie uitstralen. Dat heeft alles te maken met de beplanting. En die karakteristieke beplanting is vaak terug te vinden bij een Japanse vijver. Maar hoe kun je nu een Japanse vijver het beste aanleggen? Hierbij een aantal tips die je daarbij verder kunnen helpen.

De beplanting

De beplanting rondom een Japanse vijver is van groot belang. Het is namelijk belangrijk dat er niet altijd bloei aanwezig is, omdat de harmonie dan verstoord zou kunnen worden. In het voorjaar mag echter alles in bloei staan. Dat is prima tot stand te brengen door bijvoorbeeld voorjaarsbloeiers in de tuin te planten, die maar een kleine tijd ook daadwerkelijk bloeien. Het belangrijkste aspect van de tuin zelf is dat je er van kunt genieten, houd dat altijd voor ogen.

japanse vijver
Voorbeeld van een Japanse vijver – bron

De Japanse vijver

De Japanse vijver is natuurlijk de centrale plek waar alles om heen gebeurd. Het is geen vierkante of rechthoekige vijver, maar juist heel natuurlijk aangelegd. Met een Aziatische koivijver aanleggen is het belangrijk om daar rekening mee te houden. En juist omdat de verbinding met en de nabootsing van de natuur volledig centraal staat in de Japanse tuin, zul je dat niet uit het oog moeten verliezen. Uiteindelijk zul je verrast zijn door het resultaat en genieten van al het leven dat de Japanse vijver zal voortbrengen in de toekomst!